COLECAMINS.  Per què un projecte de camí escolar?

 

La pèrdua d’autonomia infantil és un procés generalitzat en les ciutats occidentals què lluny d’aturar-se encara va en augment als inicis del S. XXI. Les causes d’aquesta pèrdua d’autonomia són moltes i variades, però una d’elles té una estreta relació amb la mobilitat i el disseny urbà dels carrers dels nostres barris. Quantes vegades hem sentit cridar a algun pare o mare: Vigila amb els cotxes!

El S.XX ha estat el de l’expansió del vehicle privat per les nostres ciutats. Això ha estat posible perquè els planificadors urbans han dissenyat els nostres carrers pensant més en els vehicles privats que no pas en les persones: Vials sobredimensionats, voreres estretes, interseccions sense visibilitat, fases semafòriques de vianants insuficients… S’ha planificat la ciutat per a l’escala de l’automòbil i cal tornar a fer barri a l’escala de les persones.

Els nens i les nenes son principalment vianants i ciclistes i per això, un projecte d’autonomia infantil com el que ens ocupa, ha d’estar estretament lligat a la promoció dels modes de transport no motoritzats, bàsicament l’anar a peu, la bicicleta i el patinet.

El projecte de Colecamins té com a objectiu augmentar l’autonomia dels escolars tot millorant l’espai urbà del barri. Volem que a partir dels desplaçaments que fan els alumnes a l’escola transformem el barri per fer-lo més amable.

Volem, des de l’escola, Contribuir a fer un barri millor per a tothom.


 

Cartel semana movilidad FINAL
LA CIUTAT TAMBÉ ÉS DELS MENUTS.
El 22 de setembre, la comissió Colecamí de l’AMPA, us convida a la iniciativa: BICIPASSEIG TRES FORQUES PATRAIX. Una iniciativa en la qual treballa recolzant la SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT.


 

Audiovisuals i textos informatius.


Breve documental sobre el Camino escolar que acompaña a la guía: Camino escolar, pasos hacia la autonomía infantil.


Las familias ante la autonomía infantil. Realizado dentro del proyecto ‘Madrid a pie, camino seguro al cole’, destinado a favorecer el desplazamiento autónomo de los niños y niñas al colegio, haciéndolo seguro e incorporando la mirada de la infancia en la movilidad urbana.


PEDIBUS, Camino Escolar experiencia piloto.

Experiencia piloto realizada durante el curso 2012 – 2013 en los colegios CEIP Sainz de Varanda y CEIP La Jota, de Zaragoza.


Ruta segura 01

 Descargate o lee una guía completísima  sobre el camino escolar.


Colecamins, és un projecte de col·laboració entre diversos col·lectius socials: Coordinadora 3F, Amesti, les associacions de veïns dels barris Patraix i Tres Forques, i un conjunt de ampas de Tres Forques i Patraix.

Logo para victoria 02

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone